Web Analytics Made Easy - Statcounter

آزمون سردفتری امسال پس از سال‌ها برگزار شد و ۷۵ هزار داوطلب واجد شرایط در آن شرکت کردند اما پس از اعلام نتایج، ابهامات و سؤالات زیادی باعث اعتراض داوطلبان شده است.

به گزارش گروه اجتماعی قدس آنلاین، آزمون سردفتری اسناد رسمی امسال بعد از حدود ۷ سال برگزار شد. دلیل عدم برگزاری این آزمون در سال‌های اخیر وجود تعداد لازم دفاتر اسناد رسمی عنوان شده بود که مطابق ماده ۵ قانون دفاتر اسناد رسمی به ازای هر ۱۵ هزار نفر از جمعیت، یک دفترخانه باید ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آزمون امسال با حضور ۷۵ هزار داوطلب ۲۹ تیرماه برگزار شد، داوطلبانی که قرار بود برای ایجاد ۹۶۵ دفترخانه اسناد رسمی حدود دو برابر ظرفیت در مرحله اول آزمون کتبی پذیرفته شوند و وارد مرحله مصاحبه شوند. هزینه شرکت در آزمون ۶۰ هزار تومان بود و ثبت‌نام هم در اردیبهشت‌ماه انجام شده بود.

*ایراداتی که رفع شد و ایراداتی که باقی ماند

یکی از مهم‌ترین ابهامات آزمون سردفتری که پس از اعلام نتایج آن در ۱۵ مهرماه توسط داوطلبان مطرح شد، عدم ارائه کارنامه بود، یکی از مخاطبان فارس در این رابطه اظهار کرد: در سیستم اعلام نتایج هر کدی وارد می‌شد بدون آنکه سیستم بگوید چنین فردی در آزمون شرکت نکرده است، صرفاً اعلام می‌کرد این فرد قبول نشده است، یعنی سیستم داده ناقص بود که بعد از چند روز با اعتراض ما آن را اصلاح کردند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر نه‌تنها کارنامه و ترازی به ما ارائه نشد بلکه اسامی پذیرفته‌شدگان هم ابتدا اعلام نشده بود. در صورت اعتراض هم، زمان اعتراض ۱۵ روز دیگر است در حالی که پذیرفته‌شدگان زمانی کمتر از این میزان فرصت دارند تا برای شرکت در مصاحبه اقدام کنند. این ترتیب زمانی نشان می‌دهد عملاً اعتراض بی‌فایده است.

این داوطلب آزمون سردفتری اسناد رسمی ادامه داد: این تعداد افراد که به عنوان پذیرفته شده آزمون معرفی شده‌اند حدوداً ۹۵۰ نفر هستند که باید در مصاحبه علمی شرکت کنند و طبیعتاً تعدادی از آنها حذف می‌شوند در حالی که قرار بود دو برابر ظرفیت افراد را معرفی کنند و بعد از شرکت در مصاحبه تعداد افراد مورد نیاز جذب شوند.

یکی دیگر از داوطلبان آزمون سردفتری که ماه‌ها با برنامه‌ریزی برای این آزمون درس خوانده و از عدم قبولی خود متعجب است و صدور کارنامه را حداقل حق خود می‌داند در این رابطه به فارس گفت: اینکه سازمان ثبت در جوابیه خود عنوان می‌کند «مطابق رویه معمول نتایج به صورت اختصاصی در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت» به چه معناست؟ آیا اگر رویه غلط عدم صدور کارنامه و تراز از ابتدا وجود داشته است باید همچنان ادامه یابد؟ آن هم در آزمونی به این اهمیت؟

*حذف و اضافه شهرها در زمان اعلام نتایج!

در کنار موضوعاتی چون عدم صدور کارنامه، عدم اعلام تعداد دو برابر ظرفیت در مرحله اول برای معرفی به مصاحبه، عدم برگزاری آزمون توسط سازمان سنجش و پلمب نبودن سوالات و وجود برخی ایرادات سامانه که بعد از چند روز مرتفع شدند داوطلبان در تماس با فارس، ایراداتی چون پذیرش از شهرهایی که در لیست اولیه اعلام ظرفیت نبودند، برای مثال در حالی که نام شهرهای کوزان، شاهو، هلشی و ماهی‌دشت در لیست اولیه اعلام ظرفیت استان کرمانشاه نبود، ۴ نفر که نام خانوادگی و نام پدر آنها یکی‌ است در لیست پذیرش از این چهار شهر پذیرفته شده‌اند!

در جوابیه سازمان ثبت که پس از اعتراضات فراوان داوطلبان آزمون سردفتری منتشر شده است تنها به چند مورد از این همه ابهام پاسخ داده شده است، که این مورد شاید تنها جوابی است که مورد پذیرش است؛ «در روز اول اعلام نتایج، نرم افزار مربوطه دارای اشکالاتی بوده که ضمن عذرخواهی از داوطلبان،  این نقیصه  در روزهای بعد بر طرف و اطلاع رسانی شد و متعاقباً اسامی تمام پذیرفته شدگان مرحله اول منتشر شد».

در این جوابیه همچنین آمده است سؤالات در قرنطینه بوده‌اند در حالی که پرسش معترضان این است که چرا همچون سایر آزمون‌های رسمی توسط سازمان سنجش این آزمون برگزار نشده است؟

*قبولی ۳ نفر از اطرافیان یک نماینده مجلس!

در این پاسخ سازمان ثبت اسناد بدون توجه به درخواست داوطلبان آزمون سردفتری برای صدور کارنامه و مشاهده تراز و عدم اعلام ظرفیت دو برابر آمده است: «برابر اعلام نتایج صورت گرفته نسبت به دعوت از افراد واجد شرایط جهت مصاحبه و آزمون شفاهی اقدام و چنانچه اشخاص دعوت شده واجد شرایط لازم علمی و عملی تشخیص داده نشوند و یا  موفق به کسب حداقل امتیازات لازم نشوند، به ترتیب امتیاز کسب شده و اولویت‌های مصرح قانونی، از افراد ذخیره جهت مصاحبه شفاهی و اختبار دعوت خواهد شد».

قبولی فرزند رییس کانون سردفتران یکی از شهرها، قبولی با رتبه عالی فردی که تراز و درصدهای بسیار پایینی در آزمون‌های گذشته داشته، قبولی۳ نفر از اطرافیان یک نماینده مجلس، تغییر ظرفیت در بعضی استان‌ها همچون اردبیل و حذف دو شهر از لیست مورد نیاز سردفتران این استان از دیگر ابهامات بی‌پاسخ آزمونی است که قرار است سردفترانی را به جامعه معرفی کند که بخشی از بدنه دستگاه قضا بوده و مجری عدالت در کشورند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آزمون سردفتری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۵۲۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری مجدد آزمون در این شهر

سازمان سنجش جزییات برگزاری آزمون مجدد از داوطلبان شهرستان زیرکوه (از استان خراسان جنوبی) در گروه‌های آزمایشی علوم‌ریاضی و علوم‌انسانی نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ را اعلام کرد.

سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد: «به اطلاع داوطلبان نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ شهرستان زیرکوه از استان خراسان جنوبی می‌رساند، با توجه به وقوع سیل در این شهرستان و مسدود شدن مسیر تردد داوطلبان در روز برگزاری آزمون گروه‌های آزمایشی علوم‌ریاضی و علوم‌انسانی (صبح پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳)، مقرر شد برای مساعدت با این داوطلبان مجدداً از آن‌ها در روز جمعه به‌تاریخ ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در همان حوزه امتحانی قبلی (شهرستان زیرکوه) با شرایط و ضوابط آزمون اصلی، آزمون مجدد بعمل آید.

به گزارش مهر، کارت شرکت در آزمون این داوطلبان از روز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور قابل مشاهده و پرینت است و فرآیند آزمون از ساعت ۸:۰۰ صبح روز جمعه به‌تاریخ ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ شروع خواهد شد.

همه داوطلبان گروه‌های آزمایشی علوم‌ریاضی و علوم‌انسانی شهرستان زیرکوه (اعم از حاضر یا غایب) می‌توانند در آزمون مجدد شرکت کنند.

آن دسته از داوطلبانی که در آزمون پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ حاضر جلسه آزمون در گروه‌های آزمایشی علوم‌ریاضی و علوم‌انسانی بودند در صورت شرکت در آزمون مجدد، آزمون قبلی آنان (روز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) باطل شده و نتیجه آزمون مجدد به‌تاریخ ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ برای آن‌ها ملاک عمل قرار خواهد گرفت.»

به دلیل وقوع سیل در استان خراسان جنوبی حدود ۶۰ داوطلب از آزمون صبح پنجشنبه در گروه‌های آزمایشی علوم انسانی و علوم ریاضی و فنی در نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ جا ماندند.

دکتر پورعباس رییس سازمان سنجش تاکید کرده بود: با هماهنگی دولت، آزمون اختصاصی برای این گروه را در دو هفته آینده برگزار می‌کنیم. این موضوع به این افراد اطلاع رسانی می‌شود و داوطلبان آمادگی خود را تا دو هفته آینده حفظ کنند.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: بازداشت ۴ نفر سر جلسه کنکور آغاز فرایند مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور

دیگر خبرها

  • قالیباف: از تمام تصمیماتی که گرفته‌ام دفاع می‌کنم/ از اینکه مشکلات کشور همچنان باقی مانده، ناراحت می‌شویم
  • نتانیاهو همچنان رو به سراشیبی سقوط
  • برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش در استان بوشهر
  • اولین آزمون استخدامی سال ۱۴۰۳ برگزار شد
  • تست هوش ریاضی: تعداد تخم مرغ‌های باقی مانده چند عدد است؟
  • آزمون کنکوری‌های شهرستان زیرکوه ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • دفترچه­ سوالات آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ (نوبت اول)
  • پذیرفته‌شدگان آزمون سردفتری صلاحیت علمی دارند/ چرا سازمان ثبت اسناد و املاک بهانه‌تراشی می‌کند؟
  • ۲۵ تقلب با دستگاه‌های الکترونیکی در کنکور کشف شد
  • برگزاری مجدد آزمون در این شهر